Lezing over ‘diversiteit en identiteit’
‘Turk’, ‘gastarbeider’, ‘medelander’, ‘gelukszoeker’, ‘allochtoon’. In de zestig jaar nadat de eerste Turkse arbeidsmigranten naar Nederland zijn gekomen, is de identiteit van Turkse Nederlanders onderwerp geweest van hevig politiek debat. Tegelijkertijd was deze identiteit een rijke literaire inspiratiebron. Maar bovenal is het de ervaring van bijna een half miljoen Nederlanders.
Tijdens dit evenement hebben we het over de identiteit van de Turkse migrant, van Turkse migrantenkinderen en van Turkse migrantenkleinkinderen. Schrijver en beleidsadviseur diversiteit Enis Odaci gaat een lezing geven over de invloed van de migratiegeschiedenis op hun denken, hun werk en hun blik op Nederland en de uitdagingen voor deze tijd.
Enis Odaci
Enis Odaci (1975) is schrijver, spreker en beleidsadviseur diversiteit. Als kind van een Turkse gastarbeider is hij opgeleid tot verkeerskundig ingenieur. Maar na 9/11 veranderde ook zijn wereld: hij werd opeens moslim collega en moslimbuurman. Hij werd journalistiek actief en verdiepte zich in zijn religie en in zijn meervoudige identiteit en ging op reis door het christelijke landschap van Nederland. Momenteel is hij directeur van Volzin Magazine, een christelijk magazine voor zingeving en samenleving.
Lezing 'diversiteit en identiteit' is een programma van Atlas cutureel centrum
Bekijk ook tentoonstelling ’60 jaar Turkse arbeidsmigratie in Nederland ‘