Preview workshop KOO Winterschool

21 januari 2021, van 20:00 tot 20:45 | Bieb070@home

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

KOO, Bibliotheek Den Haag, en Ouderen in de Wijk organiseren al een aantal jaren de Zomerschool in een groot aantal vestigingen van Bibliotheek Den Haag. Nu starten we ook de Winterschool die bestaat uit een viertal workshops van elk vier lessen waar u aan kunt meedoen. De vier workshops die u online kunt volgen zijn: verhaal schrijven, fotograferen, theater en schilderen/tekenen.

Preview workshop Winterschool

Maurice Houdijk van KOO kunstonderwijs organisatie vertelt  welke  cursussen en workshops er het komend jaar allemaal wordt georganiseerd samen met Bibliotheek Den Haag in kader van Ouderen in de Kunst.

En dan kunt u natuurlijk een preview zien van één van de workshops.

Neeltje Meerman, kunstschilder opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, neemt u mee in de basistechniek van het stilleven: hoe zet je iets op als je aan een stilleven begint. Toonwaardes, licht en donker komen aan de orde. Hoe overwin je het witte doek of dat witte papier. Neeltje geeft technische adviezen, hoe neem je waar en zorg je dat het op het doek/papier komt.

Neeltje Meerman is kunstschilder; vooral magisch realisme heel realistisch geschilderd met eigen belevingswereld verwerkt zij tot kunstwerken. Neeltje is autonoom kunstenaar en geeft ook les. Op haar 13e besloot ze al dat ze kunstenaar wil worden. Neeltje houdt van een kleurrijk palet en heel erg van natuurlijke elementen en eigen fantasie en beleving. Ze bekijkt de haar onderwerpen vanuit ander perspectief, bijvoorbeeld van bovenaf en juist van onderaf. Neeltje heeft als hobby het besturen van een zweefvliegtuig. 

Momenteel werkt zij aan een prentenboek 'Niet alles wat groen is, is een kikker' 

Voor meer informatie over de online Winterschool kunt u terecht bij het KOO Maurice Houdijk 070-707 17 22

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Ouderenbeleid Gemeente Den Haag, KOO, bibliotheek Den Haag en Ouderen in de Wijk