SJAAK&CO – Sjaak Bral en Koos Meinderts

24 maart 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sjaak Bral ontvangt op 24 maart schrijver Koos Meinderts. Sinds 2013 is er zelfs een basisschool in Loosduinen naar hem vernoemd, dat geeft de populariteit van Meinderts als kinderboekenschrijver al meteen heel duidelijk aan. Hij maakte in 1983 met Mooi Meegenomen zijn debuut als schrijver. Inmiddels heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan: kinderboeken, jeugdromans en boeken voor volwassenen. Zijn kinderboeken worden meestal geïllustreerd door zijn vrouw Annette Fienieg.

Het werk van Koos Meinderts is veelvuldig vertaald en meermalen bekroond. Samen met Harrie Jekkers werd hem de Annie MG Schmidtprijs toegekend voor Terug bij af.

Behalve boeken schrijft Meinderts ook liedteksten en teksten voor theater. Dat laatste veelal in samenwerking met zanger/cabaretier Harrie Jekkers. Sjaak en Koos zullen voldoende gespreksstof hebben.

De muzikale ondersteuning komt in deze uitzending van Tom Wavy en muziekpartner. Deze opkomende Nederlandse muziekkunstenaar begon met het schrijven van muziek tijdens een jaar reizen over de wereld met zijn backpack. Dat is misschien de reden waarom zijn muziek zo'n positieve en opbeurende sfeer kreeg. Vol met soepele gitaarriffs en onderscheidende zang is Tom Wavy, samen met gitarist Thomas Booij, op weg om hun warme en pakkende klanken over de wereld te verspreiden. En op 24 maart dus in Bibliotheek Nieuw Waldeck!