Terugblik op mijn leven als kind van een NSBer

18 november 2020 | Studio B, eerste etage Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag

Kosten: gratis

Indrukwekkend relaas van Jeanne Diele over haar bewogen leven als kind van een NSBer en haar ervaringen als jonge vrouw in het Den Haag van direct na de oorlog.

Getekend door een besmet verleden

Je ouders kies je niet maar krijg je. Wat doet het met je als je kind van een NSBer blijkt te zijn? Wat zijn daarvan de gevolgen die je, ook ongemerkt, meeneemt in je gedrag?

Jeanne Diele vertelt over hoe zij daarmee omging in haar jaren als tiener en jonge vrouw die ze doorbracht in het Den Haag van kort na de oorlog. Haar vader had daar een drogisterij 'De Salamander'. Jeanne gaat in op de invloed die het verleden van haar vader had op haar leven als getrouwde vrouw en moeder en hoe zij pas vanaf haar drie-en-zestigste leerde met dat verleden om te gaan.

Jeanne Diele

Jeanne Diele werd geboren in 1938 te Almelo. De laatste vijftien jaar heeft ze zich ingezet voor de hulpverlening aan mensen met 'foute' ouders. Jeanne geeft gastlessen op scholen, interviews aan dagbladen, tijdschriften en aan studenten. Zij is meerdere malen geinterviewd op de radio en op televisie, waaronder de talkshow van Jeroen Pauw op 4 mei 2015. Afgelopen 5 september was er op televisie (NPO2) een indrukwekkende documentaire over haar leven.

Aanmelding

De lezing vindt plaats op woensdag 18 november om 12.30 uur in Studio B, etage 1, Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag. Wegens corona zijn er maximaal 30 plekken. Wees er dus snel bij! Gezien het beperkt aantal plaatsen vragen wij u uw plek niet onbezet te laten (of tenminste drie dagen tevoren af te melden zodat wij een ander blij kunnen maken met uw plaats). Van harte welkom!

Aanmelding is verplicht via aanmeldinglezingHGA@denhaag.nl