De Haagse Wetswinkel

Zaterdag 14 december 2024, van 10:00 tot 12:00 | Elke week | bibliotheek Escamp

Kosten: gratis

Kom voor gratis juridisch advies naar het spreekuur. (Niet in vakantieperiodes)

Heeft u een probleem met uw werkgever, verhuurder, de overheid of bovenbuurman? Of heeft u vragen over echtscheiding, letselschade of uw rechten als consument?  

Kom dan naar het spreekuur, waar u uw verhaal kunt voorleggen aan rechtenstudenten die u van gratis juridisch advies zullen voorzien. Ook kunnen zij u ondersteunen bij het maken van brieven en bezwaarschriften.   

De Haagse Wetswinkel is gratis en werkt zonder afspraak. 

U kunt dus gewoon langskomen op een van de inloopspreekuren. Neem zoveel mogelijk papieren mee die met uw vraag te maken hebben. Hierbij  kunt u denken aan een huurcontract, arbeidscontract, facturen, brieven van het incassobureau en alles wat er verder maar mee te maken heeft.

Soms kunnen onze medewerkers meteen antwoord geven op uw vraag, maar vaak moeten zij eerst nog wat zaken uitzoeken voordat ze antwoord kunnen geven op uw vragen. Wellicht hebben zij extra informatie nodig om advies te kunnen geven. Dan spreken zij met u af wat u nog kunt doen en welke documenten u nog dient aan te leveren. Binnen één week laten zij u weten wat de ontwikkelingen in uw zaak zijn.

In 1972 werd Stichting de Haagse Wetswinkel opgericht met het doel sociaal-economisch zwakkere burgers in de regio Den Haag en omstreken van gratis juridische advies te voorzien. Inmiddels tientallen jaren leven ze deze filosofie nog steeds met volle kracht na. De organisatie bestaat uit gevorderde juridische studenten die zich als vrijwilliger inzetten om cliënten van professioneel advies te voorzien.

De Haagse Wetswinkel onderscheidt zich van andere wetswinkels door haar werkwijze. Indien het de cliënt behaagt, staan zij haar bij in het gehele proces van het juridische probleem. In sommige gevallen reikt de bijdrage zelfs tot aan de kantonrechter.