Online Winterschool voor senioren theaterimprovisatie

2 maart 2021, van 10:30 tot 11:30 | Escamp

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met trots presenteren KOO, Ouderen in de Wijk en bibliotheek Den Haag; wijkbibliotheek Escamp een workshop theaterimprovisatie, bestaande uit vier lessen die u kunt volgen via Zoom. Iedereen kan meedoen! Iedere les heeft een thema: toekomst, ode aan het Nederlands landschap, beroepen en seizoenen.

Workshop theaterimprovisatie door Bram Martens

Dinsdag 16 februari: Toekomst

In deze eerste online theaterworkshop voor beginners werken we aan de basisbeginselen van improvisatie. Accepteren, samenwerken en goed opletten op wat er gebeurt is de basis van improvisatie. In deze creatieve workshop maken we korte scenes rondom het thema toekomst. Hoe ziet de wereld er dan uit?

Dinsdag 23 februari 2021: Ode aan het Nederlands landschap

Theater maken via Zoom is mogelijk en leuk! In deze beginnersworkshop doen we allerlei korte creatieve theateropdrachten en werken we aan het maken van geïmproviseerde scènes en verhalen op basis van foto’s. Je leert wat het vertellen van een verhaal spannend, leuk of ontroerend maakt.

Dinsdag 2 maart 2021: Beroepen

Prikkel je creativiteit in deze laagdrempelige online theaterworkshop waarin we diverse personages gaan maken op basis van voorwerpen. Deze personages komen tot leven in korte geïmproviseerde scenes.

Dinsdag 9 maart 2021: Seizoenen 

In deze laatste online theaterworkshop van de Winterschool voor senioren werken we rondom het thema seizoenen. Dit thema komt op verschillende manieren aan bod: het begin, midden en einde van een verhaal, de lente, zomer, herfst en winter én de seizoenen van je leven. Doe mee en ervaar de creativiteit van jezelf en anderen.

Bram Martens is vanaf 2012 improvisatietrainer. Zijn lessen staan in het teken van het verkennen van grenzen, verbinding en positiviteit. Theatersport ziet hij als een ultiem middel om de regels van het spel te overtreden. Dan pas ontstaat er iets nieuws, dan pas ben je creatief. Van het hoofd naar het hart, van gedachte naar impuls. Theatersport gaat in tegen de stugheid in de maatschappij. De bevrijding die daarbij vrijkomt, geeft je nieuwe energie om de dagelijkse beslommeringen aan te kunnen.

Voor meer informatie over Bram Martens: www.brammartens.nl

Deelnemers kunnen zich aanmelden via info@theatersportinkoorenhuis.nl

Voor meer informatie over de workshops kunt u contact opnemen met één van onze gastvrouwen Ouderen in de Wijk: Patricia 070-353 3604, of Suzanne, 070-353 29 66 of KOO 070-707 1722

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Ouderenbeleid Gemeente Den Haag, KOO, bibliotheek Den Haag en Ouderen in de Wijk