Aan de slag als schilderijenrestaurateur

12 augustus 2020, van 14:30 tot 16:00 | Haagse Hout

Kosten: Gratis

Kom je ook naar de speciale HIP workshop waar je aan de slag gaat als schilderijenrestaurateur?

Helaas gaan ook de hele mooie oude voorwerpen in het museum per ongeluk wel een keertje kapot. Dat komt door de tijd of omdat iemand onvoorzichtig is (maar dat gebeurt gelukkig bijna nooit!).
Een restaurator probeert altijd zo goed mogelijk het schilderij of voorwerp weer te herstellen. De kleuren moeten goed gemengd worden en er moet goed gekeken worden naar wat er op die plekken heeft gezeten. Maar, wat een restorator heeft gemaakt, moet ook weer weg gehaald kunnen worden.
Hoe zou jij als restorator aan de slag gaan? Zou jij je houden aan wat er stond? Of zou je juist stiekem je eigen ‘handtekening’/ fantasie gebruiken?

Hou je van geschiedenis en vind je het leuk om mee te doen en ben je tussen de 8 en 12 jaar?
Meld je dan snel aan!
Dat kan in bibliotheek Haagse Hout, per telefoon 0703537550 of via e-mail haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl
De workshop is gratis.

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Uw en onze veiligheid is belangrijk. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn.

Bij binnenkomst zullen wij informeren naar uw/je gezondheid. Verkouden, keelpijn of koorts? Blijf thuis! In dat geval graag afmelden. Zo blijft het beperkte aantal plaatsen gevuld.