Filmavond: Lion

16 november 2020, van 17:30 tot 20:00 | Haagse Hout

In Calcutta wordt de vijfjarige Saroo verdwaald aangetroffen en later door Australische adoptieouders opgevoed. Als Saroo volwassen is gaat hij op zoek naar zijn familie in India. Filmavond met koffie/thee en lekkers!

het verhaal

Het speelfilmdebuut van de Australische regisseur Garth Davis is gebaseerd op een waar verhaal, zoals verteld in het boek 'Mijn lange weg naar huis'. In 1986 woont de 5-jarige Saroo in een dorpje in Noord-India. Wanneer hij met zijn oudere broer op het station op zoek naar werk is, valt hij in een treincoupé in slaap en kan er pas dagen later weer uit, in Calcutta. Hij spreekt de taal niet en zwerft over straat, totdat hij in een weeshuis belandt en wordt geadopteerd door een echtpaar in Tasmanië. Twintig jaar later gaat hij op zoek naar zijn biologische familie. Dev Patel is de oudere Saroo, Nicole Kidman en David Wenham zijn ouders, Roony Mara zijn vriendin. Maricke Nieuwdorp (AD 12-1-'17): Lion is een oprechte tranentrekker. Prachtig en gevoelig gespeeld door zowel Dev Patel als adoptiemoeder Nicole Kidman. Kleine Sunny Pawar steelt als jonge Saroo ieders hart.'

waar en wanneer

De filmavond is maandag 16 november, start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. We hebben
tussendoor pauze met koffie of thee met wat lekkers.
U moet wel even reserveren. Dat kunt u doen door te klikken op de onderstaande knop.

Uw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Bij binnenkomst zullen wij informeren naar uw gezondheid. Bent u verkouden, heeft u keelpijn of koorts? Blijf thuis! In dat geval graag afmelden, telefonisch of via e-mail. Zo blijft het beperkte aantal plaatsen gevuld.