HIP Excursie 'De Calcutta Brieven'

16 augustus 2022, van 13:30 tot 15:30 | Bibliotheek Laakkwartier

Kosten: gratis

Excursie vanuit Bibliotheek Laakkwartier naar de tentoonstelling in het Atrium: 'De Calcutta Brieven'. Ontdek de familiegeschiedenis van de Hindostaanse contractarbeiders in Suriname

Tentoonstelling  

Het Haags Gemeentearchief organiseert in samenwerking met de Stichting Sarnámihuis een tentoonstelling in het stadhuis met de titel De Calcutta Brieven. Deze brieven geven inzicht in de familiegeschiedenis van Hindostanen. Na de afschaffing van slavernij zijn tussen 1873 en 1916 34.000 Hindoestanen uit India naar Suriname gebracht om te werken op de plantages als contractarbeiders. Den Haag heeft de grootste Hindostaanse gemeenschap in Nederland met een bevolking van 45.000. De brieven zijn ontstaan in de correspondentie van de koloniale autoriteiten in Suriname en India. De correspondentie liep via Calcutta. De brieven bevatten boeiende informatie over de familiegeschiedenis van Hindostanen. Ze behandelen diverse thema's waaronder familieproblemen en het leven in Suriname en India.  

Vervoer

De excursie begint bij het Historisch Informatiepunt in bibliotheek Laakkwartier, waar je met een historische bus wordt opgehaald. Je vertrekt vervolgens naar het Atrium in het Stadhuis waar een vrijwilliger van de Stichting Sarnámihuis  toelichting geeft bij de tentoonstelling. Na afloop word je teruggebracht naar de bibliotheek. De excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. 

Reserveren:  
Wil je mee met deze excursie, reserveer dan snel een plek. Dit kan via laakkwartier@bibliotheekdenhaag.nl of 070-3537570 of aan de balie in de bibliotheek.