Thuis in Den Haag

Woensdag 10 juli 2024 t/m zondag 18 augustus 2024 | Bibliotheek Laakkwartier

Kosten: gratis

Wat is de rode draad van het Haagse thuisgevoel? Borduur mee voor een Haags kunstproject! huisgevoel is voor de een de Roti van zijn oma en voor de ander warme sokken. 1500 Hagenaars worden vanaf mei 2023 gevraagd hun thuisgevoel te borduren en zo bij te dragen aan het participatieve kunstproject Thuis in Den Haag.

Thuis In Den Haag

Waarom voel je je ergens wel of niet (meer) thuis? Wat doe je als je als nieuwkomer of expat ergens weer een nieuw thuis moeten opbouwen? Het project Thuis In Den Haag is bedoeld om met elkaar te praten over je thuisgevoel. In een jaar tijd moet dat 1500 geborduurde lapjes over het thuisgevoel opleveren. De borduursels – allemaal in rood garen op een wit lapje – komen op een huisje. Dat doet in een jaar alle stadsdelen aan. In het voorjaar van 2025 komt het huisje aan in de Centrale Bibliotheek, waar een manifestatie rondom het Thuisgevoel wordt georganiseerd.

Haags Verhaal

Haags Verhaal organiseert dit project dat is geïnspireerd op het kunstproject Heimat van de Zwitserse kunstenares Kathrin Stalder, die er de hele wereld mee overgaat. Zij wilde weten waardoor mensen uit verschillende culturen en in verschillende levenssituaties zich thuis, veilig en geaccepteerd voelen. Het Haags Verhaal – dat mensen en gemeenschappen verbindt op basis van verhalen en foto’s – vroeg de kunstenares of ze een Haagse variant van haar kunstwerk mochten maken.

Meedoen?
Kom langs in Bibliotheek Laakkwartier. Daar kun je een borduursetje ophalen. 
Je mag zelf iets borduren en het weer inleveren in de bibliotheek.

 

op = op!

Meer informatie?
Kijk dan hier.