VOLGEBOEKT Collegereeks Oud Geleerd Jong Gedaan: Muziek en het brein

25 november 2021, van 10:30 tot 11:30 | bibliotheek Laakkwartier

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Muziek doet wat met je: het emotioneert, roept herinneringen op, blijft in je hoofd zitten en kan zelfs gedrag beïnvloeden. Hoe komt dat? Wat doet muziek met het brein? Tijdens vier colleges leert u hier meer over, van studentdocent toegepaste psychologie May Guo Chu.

Wat gebeurt er met je hersenen als je naar muziek luistert?
De een houdt van The Beatles, de ander meer van Bach. Maar muziek is voor iedereen van betekenis. Het laat dansen en zingen, emotioneert en verbindt. Hoe komt het dat deze geluiden ons brein zo fascineren?

Waarom blijven sommige liedjes in je hoofd zitten?
Het is een bekend fenomeen: de oorwurm, een liedje dat de hele dag in je hoofd blijft zitten. Waarom gebeurt dit? En is er een manier om die oorwurm er weer uit te krijgen?

Hoe kan het dat muziek herinneringen oproept? 
Herinnert u dat ene leuke nummer op uw eerste vakantie of die ene keer dat u uw eerste singletje op de platenspeler draaide? Muziek kan ons terug in de tijd brengen. Hoe werkt dat?

Beïnvloedt muziek ons gedrag?
Muziek kan ons gedrag beïnvloeden. We zijn ons daarvan vaak niet bewust. Zo heeft muziek in winkels invloed op ons koopgedrag. Hoe en waar wordt muziek ingezet om gedragingen te stimuleren of juist te ontmoedigen?

Voor wie?
Bibliotheek Laakkwartier organiseert deze collegereeks In samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, speciaal voor senioren.

Wanneer?
Donderdag 25 november, 2, 9 en 16 december 2021, 10:30-11:30 uur. De lezingen staan op zich en zijn dus los te volgen.

Reserveren
Wilt u een of meerdere colleges bijwonen? Meldt u dan aan via laakkwartier@bibliotheekdenhaag.nl, 070-353 75 70 of aan de balie van de bibliotheek. Deelname is gratis.