Tentoonstelling Oog in Oog met Laak

29 juni 2022 t/m 2 september 2022 | Bibliotheek Laakkwartier

Kosten: gratis

Het HGA portretteerde 55 markante bewoners en vroeg wat Laak voor hen betekent. U ziet de tentoonstelling deze zomer in bibliotheek Laakkwartier!

In de tramtunnel was dit voorjaar de tentoonstelling 'Oog in Oog met Laak' te zien. Een tentoonstelling met portretten van de inwoners van Laak. Deze tentoonstelling is onderdeel het project #HaagsDNA van het Haags Gemeente Archief.

Met dit project wil het Haags Gemeentearchief de geschiedenis van de verschillende stadsdelen vastleggen, maar zeer zeker ook de geschiedenis van de inwoners. Ter feestelijke afsluiting van het stadsdeel Laak laten wij in de bibliotheek Laakkwartier nog eenmaal deze portretten serie over de bewoners zien. Deze zomer vanaf 22 juni t/m 2 september kunt u tijdens openingstijden uw mede-wijkbewoners in de ogen kijken! 

Oog in Oog met Laak

Maandenlang ging het Haags Gemeentearchief de wijk Laak in. We portretteerden 55 markante bewoners en vroegen wat Laak voor hen betekent. Oog in Oog met Laak, dus. Het resultaat is hier te zien in de tentoonstelling over dit unieke stadsdeel met bijzondere mensen. De bewoners hebben zichzelf en hun geschiedenis met ons gedeeld, wat resulteert in deze prachtige tentoonstelling.

Alle foto’s zijn gemaakt door Robin Butter. Zij is geboren en getogen in Laak. De foto's zijn nu onderdeel geworden van de collectie van het Haags Gemeentearchief. Zo legt het HGA hedendaagse stadsgeschiedenis vast.