Rotterdamsebaan (volgeboekt)

14 februari 2020, van 13:30 tot 16:30 | bibliotheek Leidschenveen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Excursie naar Trefpunt Rotterdamsebaan.

De Rotterdamsebaan wordt een nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag. Al vanaf het begin van de aanleg zijn Haagse archeologen bij de werkzaamheden betrokken. Zij vonden prachtige overblijfselen uit de Romeinse tijd en de late middeleeuwen. De Rotterdamsebaan nadert haar voltooiing. Hoog tijd voor een bezoek aan het informatiecentrum op de Binckhorstlaan.

Rondleiding en VR-experience
U krijgt een rondleiding met presentatie over project Rotterdamsebaan en de archeologische vondsten. Naast een kleine tentoonstelling is er een virtueel museum waarin u de vondsten kunt bekijken. Zet een 3D-bril op en loop over de opgraving, graaf zelf vondsten op en wandel door een Romeinse woning.

Reserveren
Wilt u mee met deze excursie? U kunt zich telefonisch aanmelden, via de mail of bij de klantenservice in de bibliotheek. Ook kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, alleen onder begeleiding van een volwassene. De bus vertrekt om 13.30 uur naar de Binckhorstlaan. Rond 16.30 uur bent u weer terug bij bibliotheek Leidschenveen.

Bibliotheek Leidschenveen
Emmy Belinfantedreef 7
2492 JT Den Haag
T: 070 - 353 76 60
E: leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl