Bezoek de schatkamer van de stad

5 oktober 2022, van 14:15 tot 17:30 | vertrek vanaf bibliotheek Leidschenveen

Kosten: Gratis

Ga mee naar de depots van het Haags Gemeentearchief en ontdek de Haagse geschiedenis.

Archieven en collecties
Wilt u meer weten over de Haagse geschiedenis en hoe we deze bewaren? Wilt u een blik werpen op alle archieven en collecties over de stad, met een totale omvang van 19 kilometer? Ga dan mee naar het Haags Gemeentearchief! We halen u op met een historische bus die vertrekt vanaf bibliotheek Leidschenveen.

14.15 uur – Verzamelen bij bibliotheek Leidschenveen
14:30 uur – Vertrek Historische bus naar Spui
15:00 uur – Welkomstwoord door Ellen van der Waerden, gemeentearchivaris Den Haag
15:15 uur – Rondleiding in het depot
16:15 uur – Koffie/thee, tijd voor het stellen van vragen en het delen van eigen Haagse geschiedenis
17:00 uur – Historische bus vertrekt weer terug naar uw bibliotheek.

Deze rondleiding wordt georganiseerd speciaal voor bewoners van Leidschenveen-Ypenburg, in het kader van het project HaagsDNA/Leidschenveen-Ypenburg. Deze excursie zal ook plaatsvinden op 14 december vanuit bibliotheek Leidschenveen en op 7 september en 9 november vanuit bibliotheek Ypenburg.