Bezoek de schatkamer van de stad

19 december 2022, van 15:00 tot 18:30 | vertrek vanaf bibliotheek Leidschenveen

Kosten: Gratis

Ga mee naar de depots van het Haags Gemeentearchief en ontdek de Haagse geschiedenis.

Archieven, collecties en tentoonstelling
Wilt u meer weten over de Haagse geschiedenis en hoe we deze bewaren? Wilt u een blik werpen op alle archieven en collecties over de stad, met een totale omvang van 19 kilometer? Ga dan mee naar het Haags Gemeentearchief voor een rondleiding door het depot. Aansluitend kunt u de officiele opening van de tentoonstelling "De kortste geschiedenis van Leidschenveen - Ypenburg" bijwonen en deze bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. We halen u op met een historische bus die vertrekt vanaf bibliotheek Leidschenveen en brengen u na afloop weer terug.

15:00 uur – Verzamelen bij bibliotheek Leidschenveen*
15:15 uur – Vertrek Historische bus naar Spui
15:45 uur – Welkomstwoord door Haags Gemeentearchief
16:00 uur – Rondleiding in het depot
17:00 uur – Ontvangst genodigden en belangstellenden tentoonstelling
17:15 uur – Openingswoord door wethouder Kavita Parbhuayal
17.30 uur – Gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken onder genot van een hapje en drankje
18.30 uur – Historische bus vertrekt weer terug naar uw bibliotheek

Deze rondleiding wordt georganiseerd speciaal voor bewoners van Leidschenveen-Ypenburg, in het kader van het project HaagsDNA/Leidschenveen-Ypenburg.

*Ook vanaf bibliotheek Ypenburg vertrekt een bus. Wilt u daar verzamelen en vanaf daar vertrekken? Klik dan HIER om u aan te melden voor vertrek vanaf bibliotheek Ypenburg.

RESERVEREN