Beeldenwandeling (volgeboekt)

23 juli 2020, van 10:00 tot 12:30 | bibliotheek Leidschenveen

Kosten: gratis

Ontdek de architectuur én de bijzondere beelden die de Haagse wijk Mariahoeve rijk is. Activiteit voor volwassenen.

Dit jaar coronaproof: de Culturele Zomerschool in cultuurankerbibliotheken Leidschenveen en Ypenburg. Met vanaf 23 juli elke donderdag in de schoolvakantie gratis inspirerende en kunstzinnige workshops voor volwassenen en kinderen. Mixed media, Ikebana (Japans bloemschikken), creatief schrijven, een culturele wandeling, zelf verf maken en nog veel meer. Zin in kunst en cultuur in de zomervakantie? Reserveer snel een plekje, u bent van harte welkom!

Blik op beelden
In de beginjaren ’60 was Mariahoeve zeer gewild en succesvol en voldeed aan de opvang van de bevolkingsexplosie. Hoe is dat na ruim 60 jaar? Nicole Mekel (Natuurlijk Nicole) neemt u mee langs de vele beelden van internationaal gerenommeerde kunstenaars die in deze wijk aan de rand van Den Haag hun bestemming hebben gevonden. Wat vindt u van deze beelden? Via een scoreformulier kunt u cijfers geven. Ondertussen kunt u genieten van beeldende hapjes! Uiteindelijk kiezen we gezamenlijk het mooiste beeld van Mariahoeve. 

Reserveren
De wandeling start om 10.00 uur bij het beeld De Klamper van Jan de Baat, op de kop van de Reigersbergenweg aan de Bezuidenhoutseweg. Reserveren is verplicht. Bestel uw gratis toegangskaarten via onderstaande knop. Met inachtneming van de 1,5 meter maatregel kunnen aan deze activiteit 12 personen deelnemen.

Deze wandeling is onderdeel van de Culturele Zomerschool Leidschenveen/Ypenburg. U kunt aan maximaal één activiteit per bibliotheek deelnemen.

Bibliotheek Leidschenveen
Emmy Belinfantedreef 7
2492 JT Den Haag
T: 070 - 353 76 60
E: leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Uw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Blijf thuis als u symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.