Workshop: De Nietsmachine

10 maart 2021, van 14:30 tot 14:45 | Cultuurankers online

Kosten: gratis

Creatieve en kunstzinnige workshop voor kinderen van 4 - 8 jaar.

Heb je zin om lekker creatief bezig te zijn? In deze online workshop ontwerp je, onder leiding van docent Beeldende Vorming Sanne Kappert (SK-Kunsteducatie), je eigen nietsmachine.

Kinetische kunst
Net als professor Pruts in het boek De Nietsmachine van Stefan Wolters en Barbara de Wolf ga je een nietsmachine uitvinden. Een machine die niets, maar dan ook helemaal niets doet. Je maakt een vrolijke collage aan de hand van voorbeelden van kunstwerken uit de kinetische (bewegende) kunst. Kunstenaars, zoals bijvoorbeeld Jean Tinquely, maakten te gekke bewegende kunstwerken. De Haagse kunstenenaar Theo Jansen maakt ook kinetische kunst. Misschien heb je zijn bewegende strandbeesten wel eens gezien op het strand?

Benodigdheden
Voor het maken van jouw nietsmachine heb je de volgende materialen nodig:  ruitjespapier of wit papier, een liniaal, een schaar, lijm en etv. oude tijdschrift(en), kleurpotloden, viltstiften of pen. Bij deze workshop hoort ook een knipblad. Deze kun je aanvragen via leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl. Je ontvangt het knipblad per mail. 

Insturen
Heb jij een fantastisch mooie nietsmachine ontworpen? Maak er een foto van en stuur je kunstwerk naar leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl. Onder de inzenders wordt het boek De Nietsmachine van Stefan Wolters verloot!

Bieb070@Home
Deze activiteit wordt je aangeboden door Cultuuranker Leidschenveen - Ypenburg en is onderdeel van Bieb070@Home, hét online programma van Bibliotheek Den Haag! Klik HIER voor de complete agenda.