Petőfi 200-tentoonstelling

1 juni 2023 t/m 30 juni 2023 | bibliotheek Leidschenveen

Tentoonstelling ter gelegenheid van de 200ste geboortedag van de Hongaarse dichter Sándor Petőfi.

Met genoegen presenteert de Ambassade van Hongarije in Den Haag de 'Petőfi200-tentoonstelling' die speciaal is ontworpen voor diegenen die nog onbekend zijn met zijn werk.

Een revolutionair, een nationale held, een dichter. Sándor Petőfi, geboren op 1 januari 1823, was het allemaal. In de slechts 26 jaar die zijn leven duurde, schreef hij bijna 1000 gedichten en had hij een grote invloed op de wereldliteratuur.

Ook was hij een sleutelfiguur in de revolutie van 1848 in Hongarije en de auteur van het gedicht 'National Song'. Om de 200ste verjaardag van zijn geboorte te vieren, presenteert de Ambassade van Hongarije in Den Haag deze tentoonstelling over Petőfi's biografie, poëtische citaten en de historische context van zijn tijd.

Het werk van Petőfi is de hele maand juni tijdens openingstijden te zien in bibliotheek Leidschenveen.

Opening en lezing
Op 8 juni 2023 wordt de tentoonstelling om 19.00 uur officieel geopend door Z.Exc. De heer András Kocsis, Ambassadeur van Hongarije in Nederland. Bij de feestelijke gelegenheid zal een gastlezing (in het Nederlands) worden gegeven door historica en universitair hoofddocent Orsolya Réthelyi, afdelingshoofd Nederlandse Studies aan de Eötvös Loránd Universiteit in Boedapest.

Aanmelden voor het openingsevenement kan via onderstaande knop.

RESERVEREN