Bij mij thuis

2 oktober 2023 t/m 31 oktober 2023 | bibliotheek Leidschenveen

Expositie van aquarellen waarin uitdrukking wordt gegeven aan het thema 'bij mij thuis'.

Tijdens de Kinderboekenweek 2023 krijgen we een kijkje achter de voordeur. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Wat maakt jouw huis een thuis?

Een theepot met een vaasje bloemen en een citroentje, een magnolia in uitbundige lentetooi, een kat op het Financiële Dagblad.
Cursisten van de aquarellessen van Sandra de Haas geven in deze tentoonstelling uitdrukking aan het thema ‘bij mij thuis’. Zij schilderden met veel enthousiasme huiselijke stillevens, geliefde huisdieren, lentekleuren in de tuin en jong leven in de vijver. En nog veel meer…

De aquarellen zijn met ‘nat in nat-’ en ‘laag over laag-’ technieken tot stand gekomen. Gebruik van zout en sponsjes geeft soms een passend korrelig of vlekkerig beeld.

Sandra de Haas
Sandra geeft aquarelles aan de Volksuniversiteit en heeft intussen tientallen cursisten de liefde voor de aquarel en het werken met kleuren en diverse schildertechnieken bijgebracht. Zij weet de creativiteit van haar cursisten elke les opnieuw te stimuleren.

De hele maand oktober is deze tentoonstelling te zien in bibliotheek Leidschenveen. Kom kijken en verwonder je over de verschillende stijlen.

Opening
Op zaterdag 7 oktober zal de expositie om 15.30 uur worden geopend met een drankje. Iedereen is welkom.