Connectie

1 april 2023 t/m 30 april 2023 | bibliotheek Leidschenveen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie van kunstenaar Frank Stoks

De mens staat centraal in het werk van kunstenaar Frank Stoks. Hij legt alledaagse moment vast die voor iedereen herkenbaar zijn. Frank tekent live op locatie, op zijn iPad Pro. De tekeningen worden gebruikt om composities samen te stellen. Personen die elkaar niet kennen worden samengebracht. De tekeningen worden bewerkt en kleur wordt toegevoegd. Zo ontstaat er een nieuw beeld, een nieuw verhaal. Zijn achterliggende gedachte is dat we meer verbonden met elkaar zijn dan vaak in eerste instantie zichtbaar is.
In de tentoonstelling worden 10 van deze composities getoond, die live in bibliotheek Leidschenveen zijn getekend.

Frank Stoks
Frank beleeft plezier aan tekenen en het ontmoeten van mensen. Tekenen voelt als een meditatie en samen in het moment zijn met iemand anders maakt het altijd een unieke ervaring. De expositie geeft een mooie inkijk in Franks werkproces. Van onbewerkte tekening (rechtstreeks hier in de bibliotheek uitgeprint en ingelijst) tot de uitgewerkte tekeningen in composities.
Frank is te vinden op www.frankstoks.nl Instagram: @frankstoks

Live tekenen en opening expositie
Op zaterdag 1 april zal Frank tussen 11 en 15 uur live portretten tekenen van aanwezige bezoekers in de bieb, composities maken en deze direct uitprinten en inlijsten in bibliotheek Leidschenveen. Samen met 5 al uitgewerkte tekeningen vormt dit de volledige expositie die om 15.30 uur geopend wordt met een drankje. Iedereen is welkom!