De Gouden Pen (besloten)

29 september 2020 t/m 13 oktober 2020 | bibliotheek Leidschenveen

Schrijfworkshop voor leerlingen van groepen 6 van Prinses Catharina Amaliaschool.

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Wie schrijft het mooiste historische verhaal? Wie wint de Gouden Pen?

Ganzenveren en holeberen
Dinsdag 29 september presenteert schrijfster Marlies Verhelst haar programma Ganzenveren en holeberen aan de groepen 6 van Prinses Catharina Amaliaschool. Dit programma is gebaseerd op haar boek Ontsnapt! Daarna gaan de kinderen zelf een spannend historisch verhaal schrijven.

Gouden Pen
In een filmpje maakt Marlies Verhelst op dinsdag 13 oktober de winnaar van de Gouden Pen bekend. De prijs zal uitgereikt worden door illustratrice Helen van Vliet. Zij zal tijdens deze ochtend ook een tekening maken bij het verhaal van de winnaar.

Ontsnapt!
Marlies Verhelst en Ineke Kraijo schreven samen het boek Ontsnapt! De illustraties zijn van de hand van Helen van Vliet. In dit boek staan verhalen en moppen. Over Romeinse soldaten, over een ontsnapping in een boekenkist, over kinderen die in een fabriek werken, over een partijtje voetbal tijdens de Tweede Wereldoorlog en nog veel meer. De verhalen zijn soms grappig, soms spannend en soms ontroerend. En ze gaan allemaal over toen!

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Jouw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat je 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiĆ«ne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Blijf thuis als je symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.