Afvalkunst

9 september 2020, van 15:00 tot 16:15 | bibliotheek Leidschenveen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Laat je inspireren door de Ling Zhi Helicopters van de Frans-Chinese kunstenaar Huang Yong Ping en maak een kunstwerk van afvalmateriaal. Workshop voor kinderen van 8 - 12 jaar.

Zondag 4 oktober onthult wethouder Robert van Asten een nieuw kunstwerk in Leidschenveen/Ypenburg. Aanleiding om een kunstworkshop voor kinderen te organiseren. Hoe ziet jouw kunstwerk eruit?

Ling Zhi Helicopters
Op de kop van de Rijswijkse Landingslaan verrijzen straks de Ling Zhi Helicopters van de Frans-Chinese kunstenaar Huang Yong Ping. Wist je dat je van afvalmateriaal ook kunstwerken kunt maken? Laat je inspireren door de Ling Zhi Helicopters en maak een mooie creatie. Afvaljuf Carolien Adriaansche helpt je daarbij. Jouw kunstwerk wordt geëxposeerd in de bibliotheek. 

Afvaljuf
Afval is op onze planeet een groot probleem. In de oceaan ligt een plastic soep, de Himalaya is bezaaid met afval, en zonder vuilnisdienst is de stad in een mum van tijd onleefbaar. De afvaljuf stimuleert kinderen om met een andere blik te kijken naar de enorme berg verpakkingsmaterialen en verbruiksartikelen die we vaak zonder nadenken weggooien.

Reserveren
Wil je meedoen? Reserveren is verplicht. Je kunt je telefonisch aanmelden, via de mail of bij de klantenservice in de bibliotheek. Met inachtneming van de 1,5 meter maatregel kunnen aan deze activiteit 12 kinderen deelnemen. Voorafgaand aan de workshop is het verplicht je handen te wassen. Daarom word je uiterlijk om 14.50 uur verwacht.

Bibliotheek Leidschenveen
Emmy Belinfantedreef 7
2492 JT Den Haag
T: 070 - 353 76 60
E: leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Jouw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat je 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Blijf thuis als je symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.