Maak kennis met poëzie

1 februari 2023, van 20:00 tot 21:00 | bibliotheek Leidschenveen

Kosten: gratis

Poëzie in de kijker met Diann van Faassen.

Jaarlijks start op Gedichtendag – de laatste donderdag van januari – de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland; het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Poëzie is er voor iedereen, bestaat in allerlei vormen en soorten en is er voor elk groot of klein moment. Vandaag zet de Haagse dichteres Diann van Faassen poëzie extra in de kijker.

Poëzieworkshop

Deelnemers maken op een verrassende manier kennis met poëzie, lezen gedichten van bekende dichters, schrijven aan de hand van een leuke oefening eigen gedichten en dragen deze aan elkaar voor. Iedereen kan meedoen!
Het uitgangspunt is Den Haag waarbij gedichten over de stad voorbijkomen, geschreven bij bijzondere plekken. We laten ons inspireren door de kracht van woorden en de beelden die daarbij ontstaan.
Diann neemt de deelnemers mee op een kleine poëtische reis, zoals zij door de stad wandelt of fietst tijdens de Dichter bij de Stad tour.

Diann van Faassen
Diann van Faassen is dichter, schrijfdocent en stadsgids.
Als dichter schrijft en treedt ze op. Daarnaast geeft ze les op Haagse scholen waarbij o.a. jongeren eigen gedichten schrijven waarmee ze de podia beklimmen. Al meer dan twaalf jaar fietst of wandelt ze als gids door Den Haag om zowel toerist als echte Hagenees een verrassende poëtische beleving van de stad te geven. Werk van Diann is opgenomen in diverse verzamelbundels. Haar eigen bundel Zandengelen is uitgegeven bij De Witte Uitgeverij. 

Reserveren
Wil je komen luisteren en meedoen? Reserveer een plekje via onderstaande knop.

reserveren