Lezing over schuldgevoel door Jannah Loontjens

5 maart 2021, van 20:00 tot 20:45 | Cultuurankers online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster Jannah Loontjens over haar boek 'Schuldig: Een verkenning van mijn geweten'.

Van 2 tot en met 8 maart viert Den Haag Internationale Vrouwendag. Tijdens deze Haagse Vrouwendagen vertelt Jannah Loontjens over haar schuldgevoel, een gevoel dat vele vrouwen zullen herkennen. Machella Boot, lifecoach en inwoonster van Leidschenveen, zal aansluitend met Jannah in gesprek gaan.

Schuldig?
Wanneer Jannah Loontjens besluit om kerst niet met haar moeder te vieren, voelt ze zich bezwaard. Hoe moet ze dit tegen haar moeder zeggen? Waar komt dit schuldgevoel vandaan? In haar boek 'Schuldig: Een verkenning van mijn geweten' onderzoekt Loontjens aan de hand van filosofen en schrijvers de verschillende soorten schuldgevoel die haar leven dagelijks lijken te beheersen.

Jannah Loontjens
Jannah Loontjens, geboren in Denemarken, is filosoof en schrijfster. Loontjens heeft meerdere boeken geschreven, daarnaast schrijft ze opiniestukken en recensies voor Trouw, NRC en de Volkskrant. Sinds 2017 verzorgt ze een maandelijkse rubriek in Filosofie Magazine.

Bieb070@Home
Deze lezing wordt u aangeboden door Cultuuranker Leidschenveen - Ypenburg en is onderdeel van Bieb070@home, hét online programma van Bibliotheek Den Haag! Klik HIER voor de complete agenda.

Haagse Vrouwendagen
Kijk op www.haagsevrouwendagen.nl voor het programma, gemaakt mét en vóór Haagse vrouwen.