Arjan Dwarshuis & Camilla Dreef in gesprek over de natuur

20 mei 2021, van 20:00 tot 20:40 | Cultuurankers online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Verwonder u over de fascinerende facetten van onze natuur.

In 2021 brengt Nederland een Ode aan het Landschap. De Nieuwe Driemanspolder (N3MP) is een nieuw natuur- en recreatiegebied gelegen tussen de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Hoe worden dit soort gebieden door vogels en vogelaars ontdekt? Arjan Dwarshuis en Camilla Dreef spreken over de natuur, dichtbij huis en in Nederland.

De natuur in
Door de coronacrisis gaan we steeds meer erop uit in de natuur en ontdekken mooie gebieden om te wandelen, fotograferen en vogels te spotten. Met hun enthousiaste verhalen willen Arjan en Camilla u bewust maken van de natuur om ons heen. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Zij leren u nog beter te kijken!

Arjan Dwarshuis
Arjan Dwarshuis is beroepsvogelaar en vogelgids. Hij schrijft columns voor o.a. Natuurhuisje.nl, Vivara en Het Parool en maakt de succesvolle podcast serie De Vogelspotcast. In 2016 verbrak hij een wereldrecord door in een jaar tijd 6852 verschillende vogelsoorten waar te nemen. Hierover schreef hij het boek Een Bevlogen Jaar

Camilla Dreef
Camilla Dreef is ecoloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Ze is bekend van haar tv-optredens in BinnensteBuiten en In de Ban van de Condor. Haar eerste boek Kwie-kwie-kwie-kwie-kwie verscheen in 2018 en bevat persoonlijke verhalen over vogels kijken, vogelonderzoek en vogelbescherming. 

Bieb070@Home
Dit tweegesprek wordt u aangeboden door Cultuuranker Leidschenveen - Ypenburg en is onderdeel van Bieb070@home, hét online programma van Bibliotheek Den Haag! Klik HIER voor de complete agenda.