Zelf verf maken (volgeboekt)

13 augustus 2020, van 10:00 tot 11:30 | bibliotheek Leidschenveen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontdek hoe je zelf verf kunt maken met spullen die je gewoon in huis hebt. Workshop voor kinderen van 6 - 10 jaar.

Dit jaar coronaproof: de Culturele Zomerschool in cultuurankerbibliotheken Leidschenveen en Ypenburg. Met vanaf 23 juli elke donderdag in de schoolvakantie gratis inspirerende en kunstzinnige workshops voor volwassenen en kinderen. Mixed media, Ikebana (Japans bloemschikken), creatief schrijven, een culturele wandeling, zelf verf maken en nog veel meer. Zin in kunst en cultuur in de zomervakantie? Reserveer snel een plekje, je bent van harte welkom!

Als een echte kunstenaar
Weet jij hoe schilders vroeger te werk gingen? Er was toen nog geen hobbywinkel met verfpotten. De docent van Grote Broer Kunsteducatie vertelt je er alles over en daarna ga je zelf aan de slag om verf te maken. Je gebruikt hierbij natuurlijke pigmenten en eidooiers. Na het maken van de kleuren experimenteer je hiermee als een echte kunstenaar. Kan er met de verf geschilderd worden? Misschien wel een regenboog met alle kleuren? Je maakt een schilderijtje en aan het eind van de les bekijken we elkaars kunstwerken.

Reserveren
Wil je ook meedoen? Reserveren is verplicht. Bestel je gratis toegangskaarten via onderstaande knop. Met inachtneming van de 1,5 meter maatregel kunnen aan deze activiteit 16 kinderen deelnemen. Voorafgaand aan de workshop is het verplicht je handen te wassen. Daarom word je uiterlijk om 9.45 uur verwacht. Om 11.30 uur kun je worden opgehaald. Deze workshop vindt plaats in bibliotheek Leidschenveen.

Bibliotheek Leidschenveen
Emmy Belinfantedreef 7
2492 JT Den Haag
T: 070 - 353 76 60
E: leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Jouw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat je 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiĆ«ne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Blijf thuis als je symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.