Tess Merlot Trio 'Voyages et Chansons' VOLGEBOEKT

24 augustus 2022, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Loosduinen

Tess Merlot zingt Franse Chansons

Zomeravond

Zo vlak na de zomervakantie houden we de vakantiesfeer nog even vast met het Franse chanson. Op deze bijzondere avond treedt zangeres Tess Merlot voor u op. Ze speelt eigen werk en klassiekers van Brel, Piaf en Aznavour.

"De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in"

Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze haar eigen ‘Mon Paris’ in een bomvol Paradiso en in de eerste maanden van 2020 tourde ze met haar Moutons langs uitverkocht zalen van het PAARD in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht. In juli 2021 ziet debuutalbum ‘Laissez-moi’ het levenslicht, waarvan de singles L’histoire de notre amour en Une romance d’été regelmatig op de Nederlandse radio te horen zijn.

Of Tess nu optreedt met haar band Tess et les Moutons of als solo-artieste onder de naam Tess Merlot, ze doet dit met een onweerstaanbaar joie de vivre en de ballen om de ongecastreerde versie van chansons te laten horen. Het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte.

Datum en tijd:

Woensdag 24 augustus, aanvang 20.00 uur

Toegang is gratis, reserveren is verplicht en kan via onderstaande knop