Teus Nobel | Acoustic Trio- After Hours (VOLGEBOEKT)

12 november 2023, van 14:00 tot 15:30 | Zondagmiddag Bibliotheek Loosduinen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Jazz @ the Bieb met Teus Nobel Acoustic Trio- After Hours

Teus Nobel

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award - Jazz Nationaal), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op. 

After Hours

In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire betekende. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, welke hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven.

De bezetting

waarmee hij naar Den Haag komt is dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die prachtig ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

Reserveren

De toegang voor dit geweldige optreden is gratis. Reserveren is echter verplicht en reserveer alleen als u ook daadwerkelijk komt. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen van dit concert kunnen genieten! Contact: loosduinen@bibliotheekdenhaag.nl of 070-3537740

Zaal open om 13.45 uur. Reserveren kan met onderstaande knop:

 

Reserveer hier