Workshop: Barbiekleertjes maken van afval (VOLGEBOEKT)

27 september 2023, van 14:00 tot 15:30 | Woensdagmiddag Bibliotheek Loosduinen

Kosten: gratis

Voorlezen en afvalkleertjes maken voor Barbie/Ken/Action Man

Barbie

Met de bioscoopfilm 'Barbie' is er dit jaar extra veel aandacht voor Barbie. Maar Barbie en Ken zijn er natuurlijk al heel lang, jouw oma, ouders en nu jijzelf...we spelen allemaal graag met Barbie. Het geboortejaar van Barbie is 1959. Ze is dus al 64 jaar. In de bibliotheek van Loosduinen is een tentoonstelling met de allereerste Barbies.... en ook een paar wat nieuwere. 

Afvalkleertjes

‘De nieuwe kleren van de koningin’ is het eerste duurzame sprookje van Angelique Schipper van Talentenloods geworden. De Industriële Revolutie begon eind 18e eeuw met de kledingindustrie, omdat er te weinig kleding was. Nu is er teveel kleding dat zelfs als afval in de woestijn belandt. En er is nog veel meer afval. Na een eerste proef met een Barbie met kleertjes van afval en de enthousiaste reacties van kinderen en volwassenen is Angelique aan de gang gegaan met het maken van een collectie van 100 barbies aangekleed met afval: van wikkels om paaseitjes, papieren handdoekjes, snoepzakjes tot schuursponsjes. Zie jij waar het van gemaakt is?

In de Centrale Bibliotheek van Den Haag

kun je deze Barbies bekijken in de maand september (za 2 september t/m za 30 september) op de jeugdafdeling, 3e etage, Spui 68. Er hoort ook een leuke speurtocht bij waarmee je een gesigneerd boek van Angelique Schipper kunt winnen! 

Workshop in Bibliotheek Loosduinen

Voor kinderen vanaf 6 jaar is deze workshop ‘Afvalkleertjes’ maken. Maar ouders/begeleiders mogen ook meedoen!
Verzamel thuis al wat afvalverpakkingen en neem het mee! Heb je zelf een Barbie of Ken? Neem deze dan mee, want dan kun je ze na afloop met hun nieuwe outfits mee naar huis nemen! Natuurlijk maken we er wel eerst mooie foto’s van!

Reserveren

Is gratis en kan via onderstaande knop:

Reserveer alleen als je ook daadwerkelijk komt!