Lezen met het Nationale Theater: Laagland

24 november 2023, 10:00 t/m 15 december 2023, 12:00 | Vrijdagochtend Bibliotheek Loosduinen

Elke theatervoorstelling begint met een tekst. Nieuw, eeuwenoud, bewerkt, in een tijdelijke versie of helemaal opgeschreven. Maar wat vertelt die tekst? Wat herken je aan de personages en de situaties? En hoe komt die tekst uiteindelijk tot leven in een voorstelling? Wil je dat weten, doe dan mee aan Lezen met Het Nationale Theater (HNT)

In twee bijeenkomsten lees je met een professionele leesbegeleider de hele toneeltekst van Laagland. De toneeltekst komt zo echt tot leven. Daarna ga je samen naar de voorstelling en praat je tijdens een laatste bijeenkomst na.

Wat kost het?

Voor 30 euro kun je meedoen. En als je lid bent krijg je 50% korting, dan betaal je 15 euro. Je krijgt de theatertekst en een uitgebreide reader met meer informatie. Het toegangskaartje voor de Koninklijke Schouwburg is meegerekend in het cursusbedrag. Na de voorstelling is er nog een bijeenkomst om na te praten.

Doe je mee?

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via E-mail loosduinen@bibliotheekdenhaag.nl
of telefonisch via 070-353 7740

Natuurlijk kun je tijdens onze openingstijden ook terecht bij onze klantenservice.

 

Over Laagland

In de kleine gemeente Langwetering wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle techondernemer Hugo. Tijdens een 'keukentafelgesprek' op het gemeentehuis blijkt echter dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende elektromonteur Ferry, niets moeten hebben van Hugo's goede bedoelingen. Er ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt deze strijd een fatale wending. Dit stuk is op verzoek van Eric de Vroedt geschreven door Nathan Vecht (televisieserie Het jaar van Fortuyn).

Wanneer in Bibliotheek Loosduinen?

Leesochtend 1: vrijdag 24 november, 10.00-12.00 uur

Leesochtend 2: vrijdag 1 december, 10.00-12.00 uur

Bezoek voorstelling: zaterdag 9 december, 20.15 uur Koninklijke Schouwburg

Napraten: vrijdag 15 december, 10.00-11.00 uur

Als voorbereiding kun je in Bibliotheek Nieuw Waldeck naar de lezing gaan van: regisseur Eric de Vroedt op Vrijdagavond 27 oktober, aanvang 20.15 uur

Laagland is op verzoek van regisseur Eric de Vroedt geschreven en gaat over Nederland anno nu. De Vroedt: “Er is in dit land een soort giftige cocktail ontstaan. De urgente strijd tegen klimaatverandering botst keihard op de steeds grotere ongelijkheid. De bovenklasse vervuilt het meest, maar wordt het minst getroffen door de milieumaatregelen van de overheid. Mensen als Hugo, een succesvolle tech-ondernemer, omarmen technologische innovatie als oplossing: apps voor deeleconomie, eco-nieuwbouw, groen is hot. Maar mensen als Ferry, een flexwerkende elektromonteur, dreigen door strenge milieumaatregelen direct in hun portemonnee en bestaan te worden geraakt.“Eric de Vroedt zal kort iets vertellen over het verhaal, hoe een theaterbewerking tot stand komt en wat een regisseur allemaal doet. Het wordt een avond vol prachtige anekdotes en verassende inzichten en er zal zelfs tijd zijn voor enkele van uw vragen!