Maakplaats Loosduinen 2024

17 februari 2024, 13:00 t/m 2 maart 2024, 16:00 | Bibliotheek Loosduinen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Fijnafstelling is heel belangrijk bij 3D printen

En zo zijn we weer een jaar verder met de Maakplaats Loosduinen ;-). Op zaterdag 20 januari starten we weer.

2024

In 2024 gaan we natuurlijk door met de Maakplaats Loosduinen. Naar ons idee is het een groot succes, maar we kunnen nog wel wat mensen gebruiken. Er zijn al mensen die hun kennis met ons delen, maar naast mensen die vooral iets willen komen leren en/of doen, zoeken wij mensen van wie wij iets kunnen leren op het gebied van techniek (solderen, werken met printjes, etc.), programmeren (Arduino, Raspberry, Micro:bit, bijvoorbeeld), 3D-printen en -ontwerpen (zoals FreeCad, OpenSCAD, Fusion 360, maar als je iets beters weet...).

De eerste Maakplaats-bijeenkomsten zijn op: 20 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart, maar blijf dit in de gaten houden, want misschien veranderen we iets in ons schema.

We gaan ook ons best doen om iedere keer op tijd aan te geven wat we gaan doen.

 

Community

De maakplaats is een community. Het is een actieve club waarbij wij plezier in techniek willen hebben en verwachten dat we kennis en vaardigheden aan elkaar overbrengen. Halen en brengen dus.

 

Leeftijd

Onze makerplaats is van een jaartje of elf tot ruim daarboven. Als je maar belangstelling hebt voor techniek en nieuwsgierige bent naar hoe dingen werken en hoe je ze eventueel zelf kunt maken.

 

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten verbonden aan de Maakplaats, tenzij je te zijner tijd grote en eigen dingen gaat printen. Dan vragen we een kleine bijdrage in de kosten. Maar zullen we eerst maar eens starten? Het is vrije inloop, dus je hoeft je (nog) niet aan te melden.

 

Hulptroepen

Zoals eerder gezegd: Om er een geslaagde Maakplaats met een eigen community van te maken zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die kennis hebben van 3D-printen, lasersnijden, SBC, zoals Raspberry, Arduino of Micro:bit programmeren, etc. Het is dan ook fijn als je deze kennis op een plezierige manier kunt en wilt overdragen.Als je wilt kun je ook een kind of kleinkind onze kant op sturen als je denkt dat hij of zij dit leuk vinden, of een bijdrage kan leveren aan onze makersplaats: programmeren, Arduino, Raspberry, lasersnijden…Stuur een mailtje via de knop hieronder, of aan loosduinen@bibliotheekdenhaag.nl met daarin contactgegevens en natuurlijk wat je specialiteit is. Doe hetzelfde om vrijblijvend op de hoogte te blijven van wat we doen. Tot snel!