Maakplaats Bibliotheek Loosduinen

29 april 2023, van 14:00 tot 16:00 | zaterdagmiddag Bibliotheek Loosduinen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek Loosduinen is enige tijd geleden begonnen met een Maakplaats, waar we leuke dingen dingen gaan doen met techniek

Op de aangegeven zaterdagen kun je onder begeleiding van ervaren makers aan de slag met in eerste instantie 3D-printen. Later willen we dit uitbreiden met andere dingen zoals lasersnijden, Arduino, Raspberry Pi, maar ook met programmeren.

Nu na de zomervakantie 2023 gaan we kijken wat we voor leuke dingen met elkaar kunnen gaan bedenken en vooral MAKEN!

 

Wat doen we op dit moment?

  • We gaan je uitleg geven over het hoe en waarom van 3D-printen
  • We gaan instructie geven over het gebruik van een 3D-printer
  • We gaan ontwerpen van anderen opzoeken en printen
  • We gaan zelf 3D ontwerpen en later uitprinten

 

Hoe oud moet je zijn?

Onze maakplaats is van een jaartje of tien tot ver over de honderd. Als je maar belangstelling hebt voor techniek en wilt weten hoe dingen werken en hoe je ze eventueel zelf kunt maken.

 

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten verbonden aan de Maakplaats, tenzij je te zijner tijd grote en eigen dingen gaat printen. Dan vragen we een kleine bijdrage in de kosten. Maar zullen we eerst maar eens starten? Het is vrije inloop, dus je hoeft je (nog) niet aan te melden.

 

Hulptroepen

Om er een geslaagde Maakplaats met een eigen community van te maken zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die kennis hebben van 3D-printen, lasersnijden, SBC, zoals Raspberry, programmeren, etc. Het is dan ook fijn als je deze kennis op een plezierige manier kunt en wilt overdragen.

Als je wilt kun je ook een kind of kleinkind onze kant op sturen als je denkt dat hij of zij dit leuk vinden, of een bijdrage kan leveren aan onze Maakplaats: programmeren, Arduino, Raspberry, lasersnijden…

Stuur een mailtje via de knop hieronder, of aan loosduinen@bibliotheekdenhaag.nl met daarin contactgegevens en natuurlijk wat je specialiteit is. Doe hetzelfde om vrijblijvend op de hoogte te blijven van wat we doen. Tot snel!

 

Wij horen en zien je graag!

STUUR HIER JE MAILTJE NAAR DE MAAKPLAATS LOOSDUINEN