De componisten van Nieuw Waldeck

25 november 2022, van 20:15 tot 21:45 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom naar de lezing van Sven Arne Tepl en leer alles over de componisten van Nieuw Waldeck

Rossinilaan, Mozartlaan, Tannhäuserstraat, Rigolettostraat… Bibliotheek Nieuw Waldeck ligt middenin de componistenbuurt. Maar wie was die musicus, componist of hoofdpersoon van een opera naar wie de straten om ons heen zijn vernoemd?

 

Sven Arne Tepl vertelt u graag meer over het leven en de muziek van de componisten in Nieuw Waldeck. Natuurlijk ondersteunt hij zijn verhaal met bijzondere wetenswaardigheden, foto’s en korte muziekfragmenten. Zo komt u meer te weten over de personen op de straatnaambordjes in onze wijk. 

Sven Arne Tepl is algemeen en artistiek directeur van het Residentie Orkest en hoogleraar Altviool en Kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook was hij 7 jaar lang de solo-altviolist van het Amsterdams Sinfonietta. Hij heeft gestudeerd bij Nobuko Imai en Christoph Poppen in Detmold, het Amadeus Quartet in Keulen en Lawrence Dutton en het Emerson String Quartet in Hartford en New York. Samen met vele beroemde muzikanten heeft hij o.a. opgetreden in Wigmore Hall (Londen), het Amsterdams Concertgebouw en het Lincoln Center in New York. Als coach geeft hij masterclasses in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. 

Datum en tijd

Vrijdag 25 november 2022, aanvang 20.15 uur

Reserveren

Toegang is gratis; reserveren is verplicht. Reserveer uw ticket via de knop hieronder. 

Heeft u een vraag over de straat waarin u woont, of wilt u meer weten over de persoon achter deze straatnaam? Geef dit aan bij het reserveren, dan maken wij een selectie. 

Reserveer uw gratis kaartjes hier!