Expositie: een eerbetoon aan Louis Schutte

23 augustus 2022 t/m 24 september 2022 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: Gratis

Laat u verrassen door een nieuwe expositie in bibliotheek Nieuw Waldeck!

Vanaf dinsdag 23 augustus kunt u een nieuwe expositie bewonderen in bibiotheek Nieuw Waldeck. 

Louis Schutte is geboren 10 oktober 1932 in de Rozenstraat te Den Haag. Hij is hier opgegroeid, ging naar het toenmalige Grotius lyceum (nu Segbroek college) en studeerde Nederlands. Hij werd onderwijzer en schoolhoofd in het lager onderwijs om zijn gezin te kunnen onderhouden, maar was altijd met de kunsten bezig. Hij schreef verhalen, gedichten en een biografische roman over zijn jeugd tijdens de oorlog. Tekenen en schilderen was al van kinds af aan zijn grootste passie. Toen zijn dochters hun vleugels uitsloegen is hij zich fulltime gaan wijden aan de schilderkunst, mede mogelijk gemaakt door zijn vrouw Anna, die ging werken als mentrix in de zusterflat van het Leyenburg ziekenhuis.

Louis schilderde het liefst onderwerpen in de natuur, landschappen, rivieren, boompartijen, een enkele boerderij of kerktoren. Hij was vooral te vinden in de Amsterdamse waterleidingduinen, Zuid-Limburg, de omgeving van Rhenen, Maassluis, Reeuwijk, en Rottemeren. In de gebieden waar hij schilderde zocht hij contact om te exposeren en wist hij zijn werk altijd succesvol te verkopen. De laatste jaren schilderde Louis vooral het landschap dichter bij huis alsook experimenteerde hij met meer modernere vormen en technieken.

De laatst geplande tentoonstelling werd afgelast door de ziekte van zijn grote liefde Anna, zonder haar wilde hij het niet. Nu, na zijn overlijden afgelopen najaar, willen zijn dochters deze nagelaten tentoonstelling alsnog tonen. Een eerbetoon aan hun bijzondere vader.