Haagse iconen: Fred Zuiderwijk in gesprek met Bert van Leeuwen

11 juni 2021, van 20:00 tot 21:00 | Cultuurankers online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Twee Hagenezen, met elkaar in gesprek.

Een afwisseling tussen verhalen over Den Haag, het leven in de spotlights en het werken voor televisie. Twee rasechte Hagenezen: Fred Zuiderwijk en Bert van Leeuwen, bespreken het allemaal in bibliotheek Nieuw Waldeck.

Bert van Leeuwen
Geboren en getogen om de hoek van de Haagse Markt en uitgegroeid tot een waar icoon op de televisie: Bert van Leeuwen. In zijn carrière maakte hij, met name bij de EO, tal van programma’s, waaronder de quiz ‘That’s the question’ en het al 20 jaar lopende programma ‘Het Familiediner’. Recent maakte hij het indrukwekkende programma ‘De 100: wachten op een donor’. In 2020 deed hij als deelnemer mee aan het programma ‘Het perfecte plaatje’, maar ook zingen en dansen de show ‘It takes 2’ durfde hij aan en hij was verslaggever van de processie van ‘The Passion’ in 2018. Al met al een veelzijdige en bijzondere gast, met een boeiend verhaal.

Fred Zuiderwijk
Haagse duizendpoot Fred Zuiderwijk, geboren boven het café van zijn opa in de Schilderswijk, dook op zijn vijftiende de muziekscene in en maakte furore als veelzijdig slagwerker. Tegenwoordig presenteert hij uiteenlopende programma’s op radio en televisie. Voor Omroep West maakte hij bijvoorbeeld een programma over dak- en thuislozen, de 8-delige serie Anderhalve Meter Sessies en een inkijkje in verschillende stadsdelen van Den Haag.

Datum en tijd
Vanaf vrijdag 11 juni om 20.00 kunt u HIER de video bekijken. 

Bieb070@Home
Deze activiteit wordt u aangeboden door Cultuuranker Loosduinen|Nieuw Waldeck en is onderdeel van Bieb070@home, hét online programma van Bibliotheek Den Haag! Klik HIER voor de complete agenda.