Workshop HIP: Naaldbinden

24 september 2020, van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: Gratis

Een interessante workshop over de oude techniek van het naaldbinden.

Ga terug in de tijd in bibliotheek Nieuw Waldeck! Op donderdag 24 september gaan we ons verdiepen in de duizenden jaren oude techniek van het naaldbinden. Doet u mee? 

Naaldbinden is een oude techniek van duizenden jaren geleden, om met naald en draad textiel te maken. Vóór de uitvinding van het breien en haken werden hiermee al sokken, mutsen en handschoenen gemaakt. Tijdens de workshop kijken we naar (pre)historische en etnografische voorbeelden van het naaldbinden en gaan we vervolgens zelf aan de slag met de basissteek en een aantal variaties daarop. Wat moet u meenemen? Veel enthousiasme en een flinke dosis geduld!

Datum en tijd
Donderdag 24 september, aanvang 10.00 uur

Reserveren
Reserveren is verplicht en kan via de reserveringsknop onderaan de pagina.

Bibliotheek Den Haag organiseert weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Uw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn.

Bij binnenkomst zullen wij informeren naar uw gezondheid. Bent u verkouden, heeft u keelpijn of koorts? Blijf thuis! In dat geval graag afmelden, telefonisch of
via e-mail. Zo blijft het beperkte aantal plaatsen gevuld.