Hoogvlieger door Harry Piekema

30 september 2022, van 20:15 tot 22:00 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: Gratis

Prachtig, actueel verhaal aan de hand van de Griekse mythe Icarus!

"Het is een persoonlijke voorstelling geworden die raakt aan de gebeurtenissen van alledag."

Harry Piekema neemt u met Hoogvlieger en het verhaal van Icarus en zijn vader mee langs de rijke Griekse mythologie naar de actualiteit. Onder alle verhalen ligt immers een ander verhaal verborgen: het bronverhaal.

Icarus is niet alleen het verhaal over een jongen die hoger wil vliegen dan hij kan, maar ook dat van zijn vader Daedalus. En ook dat verhaal vindt zijn oorsprong in weer andere mythen. Zo ontstaat een boeiend patroon dat verteld moet worden!  

Icarus wil alles kunnen. Daedalus kan alles, maar raakt gevangen in zijn eigen bouwwerk. Beide verhalen zijn tijdloos en bijna een-op-een te vertalen naar de dromen en verwachtingen van de (jong)volwassenen nu.   

Hoogvlieger is een theatrale vertelling met een vaste structuur en opbouw, maar zonder vaste tekst. Elke avond is weer anders! Want net als in het echte leven bemoeit iedereen zich met dit verhaal…     

Harry Piekema is een bekend acteur, presentator en regisseur. Veel van de producties waar hij aan meewerkte waren gericht op kinderen, al zullen velen hem herkennen als supermarktmanager. Als begenadigd verteller heeft hij ook zeker volwassenen veel te melden!   

Datum en tijd
Vrijdag 30 september, aanvang 20.15 uur

Reserveren
Toegang is gratis, reserveren is verplicht. Uw gratis kaartjes kunt u reserveren via de onderstaande knop.

Zijn de kaarten uitverkocht? Niet getreurd! Vanaf 2 september komen er nieuwe kaarten beschikbaar!