Concert in bibliotheek Nieuw Waldeck: 250 jaar Beethoven (volgeboekt)

14 februari 2020, van 19:00 tot 20:00

Kosten: Gratis

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven geboren werd en speciaal om dit te vieren kunt u komen luisteren naar een mooi concert in bibliotheek Nieuw Waldeck.

Hij is misschien wel één van de grootste muzikale vernieuwers: Ludwig van Beethoven. Hij gaf het kunstenaarschap een nieuwe dimensie. Speciaal in het teken van 250 jaar Beethoven komen tijdens het Februari Festival pianisten Abel Hox en Inês Lopez een concert verzorgen in bibliotheek Nieuw Waldeck. Komt u ook luisteren naar dit bijzondere concert?

Het februari festival
Van 12 t/m 16 februari kunt u weer genieten van het Februari Festival. Het festival staat geheel in het teken van Ludwig van Beethoven.

Dit jaar sluit bibliotheek Nieuw Waldeck aan bij het festival, met een bijzonder concert door twee pianisten. Abel Hox speelt de 6 bagatellen opus 129, die van Beethoven had opgedragen aan zijn broer Nikolas Johann van Beethoven. Aan zijn uitgever liet Beethoven weten dat dit ‘waarschijnlijk het beste was wat hij ooit had geschreven’. Inês Lopez speelt de pianosonate nr. 15, ook wel bekend als de Pastorale. Een stuk met een sereen en luchtig karakter.

Abel Hox
Al op jonge leeftijd ging Abel Hox naar de School voor Jong Talent (onderdeel van het Koninklijk conservatorium Den Haag). In 2017 werd hij aangenomen voor de bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij momenteel studeert bij pianiste Ellen Corver. Abel heeft een brede muzikale interesse, met een speciale voorliefde voor muziek van Bach, Beethoven en Schubert.

Inês Lopez
De Portugese Inês Lopez studeerde aan het Conservatorium van Porto. Sinds ze in 2016 de Helena Sá e Costa Prijs won wordt ze door diverse hedendaagse componisten gevraagd nieuwe werken uit te voeren. Ook speelt ze in diverse kamermuziekensembles. Op dit moment studeert ze bij Ellen Corver aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Vrijdag 14 februari, aanvang 19.00 uur

Toegang is gratis; reserveren is verplicht.

Binnen de gemeente Den Haag wordt in 2020 een onderzoek gehouden bij culturele instellingen. Wij krijgen graag een beter inzicht in de samenstelling van ons publiek. Daarom vragen wij u om uw postcode en huisnummer (incl. eventuele toevoeging). Bijvoorbeeld: 1234AB 12C. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om. Wij gebruiken deze informatie enkel voor onderzoeksdoeleinden en zullen u dus ook geen ongevraagde reclame o.i.d. toesturen.