Online concert: Ben van den Dungen & The Society

4 februari 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Geniet mee van de heerlijke jazzmuziek door Ben van den Dungen & The Society!

‘Jazz moet danceable zijn en de blues moet erin zitten’, zei Louis Armstrong ooit. Het zou ook het motto van Ben van den Dungen kunnen zijn. Deze veelzijdige jazzsaxofonist is te gast in bibliotheek Nieuw Waldeck en neemt daar een speciaal concert op, zodat u vanuit huis mee kan genieten. Met zijn trio The Society speelt hij swingende muziek en tussendoor vertelt hij over jazz en de muziek. Kortom, een heerlijke avond voor de boeg! Kijkt u mee? 

Swing Time neemt de luisteraar mee naar de jaren ’30, de glorietijd van de jazz. Het publiek omarmde in die tijd het orkest van Duke Ellington en karaktervolle saxofonisten als Coleman, Hawkins en Ben Webster. U hoort dus muziek met een grote dosis nostalgie en een happy feel. Tussendoor vertelt saxofonist Ben van den Dungen u van alles over jazzmuziek en wat er wordt gespeeld. 

Ben van den Dungen
Hij begon zijn carrière in het begin van de jaren ’80. Sindsdien heeft Van den Dungen in verschillende formaties internationale bekendheid verworven en speelde hij in meer dan zeventig landen. 

The Society
Het trio bestaat uit Ben van den Dungen (saxofoon), Vincent Koning (gitaar) en Steve Zwanink (contrabas). Een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen jazzmuziek samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier.

Datum en tijd
Vanaf donderdag 4 februari om 20.00 kunt u HIER de video bekijken. 

Online aanbod cultuurankers en Bibliotheek Den Haag
Een lading positiviteit in een moeilijke periode: Het cultuuranker gaat door! Het organiseren van activiteiten in de bibliotheekvestigingen is op dit moment helaas niet mogelijk. Maar stilzitten doen we niet, want we zijn gestart met een online aanbod! Komende tijd kunt u op de Bieb070@Home pagina steeds nieuwe video’s vinden met ons aanbod. Van muziek tot lezingen tot jeugdactiviteiten. Een divers aanbod, georganiseerd door Bibliotheek Den Haag en de cultuurankers Loosduinen|Nieuw Waldeck en Leidschenveen|Ypenburg. Speciaal voor u opgenomen om veilig thuis te genieten van een broodnodige dosis cultuur.