Stadssessie met het Residentie Orkest

18 mei 2022, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Het Residentie Orkest brengt met Stadsessies muziek naar Haagse wijken

Muziek kan alles. Muziek verbindt en stimuleert ontmoetingen. Muziek brengt mensen met verschillende achtergronden samen. Muziek inspireert, verbeeldt, verrast en verwondert. Nieuwe ideeën krijgen vorm en het gesprek wordt opgezocht. Met muziek krijgen dromen ruimte en wordt positieve verandering in gang gezet.

Onder de vlag Symphony 2030 verbindt het Residentie Orkest met Stadsessies jong en oud, buurtbewoners en de stad met de kracht van muziek. Met kleine ensembles brengen musici van het Residentie Orkest klassieke muziek naar de Haagse wijken. We treden daarbij op voor portiekflats, in binnentuinen en parken, maar ook in binnenlocaties, zoals buurthuizen, bibliotheken en theaters. Middels muziek brengen we mensen samen, stimuleren we betrokkenheid bij elkaar en de wijk. De Stadsessies zijn onderdeel van Symphony 2030, de maatschappelijke programmering van het Residentie Orkest.

Op woensdag 18 mei vindt een RO Stadsessie plaats van 14.00 – 15.00 uur, op het balkon van bibliotheek Nieuw Waldeck. Voor u spelen de musici Yuki Hayakashi en Barbara Krimmel een klassiek repertoire op viool. U bent van harte uitgenodigd om dit gratis buitenconcert bij te wonen. Aanmelding is niet nodig.

In het voorjaar van 2022 treedt het Residentie Orkest met haar Stadsessies tevens op in de Schilderswijk, Laakkwartier, Transvaal, Bezuidenhout, Benoordenhout, Scheveningen en het Zuiderpark. De concerten zijn gratis toegankelijk.