Online collegereeks 'Wat de overheid zo interessant maakt'

7 mei 2021, van 10:00 tot 11:00 | Scheveningen (of online)

Kosten: Gratis, reserveren noodzakelijk

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens deze collegereeks neemt Julian van Hattem, studentdocent Oud Geleerd Jong Gedaan u mee in het tot stand komen van overheidsbeleid. Er komt meer bij kijken dan u misschien denkt!

College 1: 'Het land veranderen: hoe doet u dat?' (7 mei)

In de Nederlandse politiek worden keuzes gemaakt over veel verschillende thema’s. In dit college neemt Julian u met concrete voorbeelden mee in de totstandkoming van het overheidsbeleid. Alvast een kleine tip van de sluier: dit is een stuk meer dan alleen het politieke besluit…

College 2: 'De overheid verandert met de tijd.' (14 mei)

Hoe functioneert de overheid nu? En hoe was dat vroeger eigenlijk? In dit college gaat het over de veranderende rol van de overheid. Julian is benieuwd naar uw mening. Hoe kijkt u naar de overheid? En is dat anders dan vroeger? In dit college maakt u deel uit van het gesprek.

College 3: 'Europese Unie: een blik op geschiedenis, heden en toekomst' (21 mei)

De Europese Unie is een onderwerp waar (zeker nu in de corona-tijd) veel aandacht voor is. Maar hoe is de EU eigenlijk ontstaan? Hoe is het te verklaren dat Europa steeds meer naar elkaar toegroeit? En moeten we er eigenlijk niet gewoon uitstappen? Over al deze thema's gaat Julian graag het gesprek met u aan.

College 4: 'Zorg, arbeidsmarkt en woningmarkt; wat gaat er mis?' (28 mei)

In de politiek zijn de zorg, arbeidsmarkt en woningmarkt thema’s waar momenteel veel problemen zijn. Maar wat zijn eigenlijk precies deze problemen? Hoe hebben deze kunnen ontstaan en wat zijn mogelijke oplossingen? Wat zijn uw ervaringen hiermee? En wat zijn mogelijke oplossingen die u zelf ziet?

 

Reserveren is noodzakelijk

Wij hopen u te mogen ontvangen in bibliotheek Scheveningen als de coronamaatregels dit toelaten. U kunt reserveren via mail, telefonisch of aan de balie van bibliotheek Scheveningen. Ook kunt u een mail sturen naar ouderenindewijk@denhaag.nl of één van onze gastvrouwen bellen: Suzanne van de Kerk (070-353 2966, dinsdagmiddag en donderdagmiddag goed bereikbaar) of Patricia Haimé (070-353 3640, maandag en vrijdag goed bereikbaar). 

Indien de COVID-19 maatregelen nog niet versoepeld zijn, zijn de colleges online te volgen. Het college is via Zoom. Als u zich aanmeldt ontvangt u een week voorafgaand aan het college een korte duidelijke uitleg over het downloaden van Zoom. Van te voren ontvangt u een uitnodigingslink per e-mail.

Om mee te doen heeft u een laptop, tablet of smartphone met camera en microfoon nodig, en een internetverbinding.

Ook voor online colleges is reserveren noodzakelijk. 

Bibliotheek Den Haag en Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) volgen de richtlijnen van het RIVM en het Ministerie van VWS.
De collegereeksen zijn een initiatief van OGJG, interactieve colleges voor senioren gegeven door studenten. Voor meer informatie over de colleges van OGJG kijk op www.oudgeleerdjonggedaan.nl

Wat de overheid zo interessant maakt