Docu-Donderdag: 'Helene, een vrouw tussen liefde en kunst' (volgeboekt)

2 juli 2020, van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Scheveningen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Docu-Donderdag is terug! Een bijzondere documentaire met inleiding en nagesprek.

Docu-Donderdag is terug!

Opnieuw een documentaire met een bijzonder thema. Na de documentaire in het voorjaar over kunstenares Berthe Morisot, vertonen we op donderdag 2 juli de documentaire  ‘Helene, een vrouw tussen liefde en kunst’ van Leo de Boer.

Helene Kröller-Müller

De documentaire volgt kunsthistorica Eva Rovers tijdens haar onderzoek voor de biografie van Helene Kröller-Müller en citeert rijkelijk uit de duizenden brieven die Helene schreef. Er wordt een intiem portret van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller geschetst, die aan het begin van de twintigste eeuw een van de eerste musea voor moderne kunst oprichtte.

Helene’s passie voor kunst en voor Vincent van Gogh in het bijzonder heeft geresulteerd in een collectie met topstukken van Vincent’s hand. Met negenentachtig schilderijen en ruim honderdtachtig tekeningen is het de op één na grootste collectie Van Gogh’s ter wereld.

Reserveren

De documentaire duurt circa 60 min, er is een inleiding vooraf en gelegenheid tot nagesprek. In verband met de 1,5 m regel is het aantal deelnemers beperkt en is reserveren verplicht. Dat kan via de knop hieronder!

Dit is de eerste activiteit in het zomerprogramma van bibliotheek Scheveningen. Houd de website in de gaten voor het verdere programma!

 

Bibliotheek Scheveningen | Scheveningseweg 333

scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl | 070-3538620

 

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Uw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Blijf thuis als u symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.