Docu-Donderdag: ‘Jane’ (Vol)

19 oktober 2023, van 10:00 tot 12:00 | bibliotheek Scheveningen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Documentaire over de biologe Jane Goodall

Jane Goodall is één van de belangrijkste autoriteiten op het gebied van diepgravend natuuronderzoek en een gepassioneerde natuurbeschermer. Ze was de eerste mens die wetenschappelijk onderzoek van chimpansees baseerde op eigen ervaring, door vriendschap met ze te sluiten. ‘Jane’ is een heel persoonlijk verslag van Goodalls leven in de Afrikaanse wildernis.

Het verhaal
Jane Goodall (1950) is secretaresse en pas 26 als ze van paleontoloog Leakey de kans krijgt om naar Afrika te gaan. Een grote droom komt uit. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding vertrekt zij naar Afrika om als allereerste onderzoeker een langdurige studie naar chimpansees te doen in Gombe National Park in Tanzania. Dit alles is vastgelegd door de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick, en is pas in 2014 teruggevonden. In deze documentaire blikt Jane aan de hand van de filmbeelden van Van Lewick terug op haar eerste jaren in Gombe.

Aanmelden
De documentaire duurt ongeveer 90 minuten. Er is een korte inleiding vooraf, en na de film is er gelegenheid om na te praten. Toegang gratis, reserveren via onderstaande reserveerknop.

U bent van harte welkom!

Bibliotheek Scheveningen | Scheveningseweg 333 | scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl | 070-3538620

RESERVEREN