Docu-Donderdag: M.C. Escher, Het Oneindige Zoeken

1 juni 2023, van 10:00 tot 12:00 | bibliotheek Scheveningen

Kosten: gratis

Meeslepende documentaire over de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher

2023 Den Haag stad van Escher
Kunstenaar M.C. Escher werd honderdvijfentwintig jaar geleden geboren en dat vieren we in Den Haag! In het Kunstmuseum Den Haag is er een grote tentoonstelling te zien van zijn originele prenten. De zalen zijn omgetoverd door kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh: je waant je in een optische illusie! De tentoonstelling heet Escher – Andere wereld.

Documentaire
Regelmatig vertonen we in bibliotheek Scheveningen op de donderdag een documentaire over een bijzonder thema, kunstenaar of schrijver. Op donderdag 1 juni: M.C. Escher, Het Oneindige Zoeken van regisseur Robin Lutz. Ga mee op reis naar oneindigheid: de wereld van M.C. Escher.

Met teksten uit zijn brieven, artikelen, dagboeken, lezingen en catalogi, ondersteund door animaties, foto's en filmfragmenten worden we meegenomen in zijn levensverhaal. De documentaire geeft op een persoonlijke en poëtische wijze een verhelderende kijk op Eschers kunst.

De documentaire duurt ongeveer 80 minuten. Er is een korte inleiding vooraf, en na de film is er gelegenheid om na te praten.

Reserveren
De toegang is gratis, reserveren via onderstaande reserveerknop.
U bent van harte welkom!

GRATIS naar de Escher tentoonstelling!?

Op woensdagavond 21 juni zet het Kunstmuseum haar deuren open voor alle inwoners van Scheveningen. Er zijn workshops, rondleidingen en live optredens. Toegang is gratis. U kunt op eigen gelegenheid gaan, of een plekje reserveren voor de bus die vanaf bibliotheek Scheveningen vertrekt. Klik hier voor meer informatie!

 

Bibliotheek Scheveningen | Scheveningseweg 333 | scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl | 070-3538620

 

RESERVEREN