VOL GEBOEKT! Lezing: De Evacuatie van Scheveningen en Den Haag in WO II

27 juni 2022, van 18:30 tot 20:00 | Bibliotheek Scheveningen

Kosten: gratis, reserveren

Lezing door amateurhistoricus en ervaringsdeskundige Evert de Niet.

Grootscheepse ontruiming 

December 1942: de Duitsers laten een derde deel van Den Haag en een groot deel van Scheveningen ontruimen. Eind januari 1943 zijn ongeveer 135.000 inwoners van de stad, en rond de 35.000 inwoners van Scheveningen, geƫvacueerd. Amateurhistoricus en ervaringsdeskundige Evert de Niet vertelt op maandagavond 27 juni over deze evacuatie van Scheveningen en Den Haag in de Tweede Wereldoorlog.

Weg van huis en haard

De impact van de evacuatie moet enorm geweest zijn. Evert de Niet, die zelf als jonge evacuee in Aalten was ondergebracht, houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met onderzoek naar de evacuatie van Scheveningen en Den Haag. Hij heeft inmiddels een indrukwekkende collectie opgebouwd, bestaande uit fotomateriaal, documenten en interviews. Aan de hand daarvan vertelt hij u over de aanleiding, de aanleg van de Atlantikwall en de gevolgen hiervan, de organisatie van de evacuatie en het uiteindelijke vertrek.

Bijwonen?

De lezing is gratis bij te wonen en start om 18.30 uur. Reserveren is noodzakelijk, u kunt zich aanmelden via de knop hieronder.