Lezen met het Nationale Theater: Laagland (Vervallen)

5 oktober 2023 t/m 26 oktober 2023 | Bibliotheek Segbroek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Elke theatervoorstelling begint met een tekst. Nieuw, eeuwenoud, bewerkt, in een tijdelijke versie of helemaal opgeschreven. Maar wat vertelt die tekst? Wat herken je aan de personages en de situaties? En hoe komt die tekst uiteindelijk tot leven in een voorstelling? Wil je dat weten, doe dan mee aan Lezen met HNT.

In twee bijeenkomsten lees je met een professionele leesbegeleider de hele toneeltekst van Laagland. De toneeltekst komt zo echt tot leven. Daarna ga je samen naar de voorstelling en praat je tijdens een laatste bijeenkomst na.

Wat kost het?

Voor 30 euro kun je meedoen. En als je lid bent krijg je 50% korting, dan betaal je 15 euro. Je krijgt de theatertekst en een uitgebreide reader met meer informatie. Het kaartje is meegerekend in het cursusbedrag. En na de voorstelling is er nog een bijeenkomst om na te praten.

Doe je mee?

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in via E-mail segbroek@bibliotheekdenhaag.nl
of telefonisch via 070-353 55 11.

Natuurlijk kunt u tijdens onze openingstijden ook terecht bij onze klantenservice.

Over Laagland

In de kleine gemeente Langwetering wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle techondernemer Hugo. Tijdens een 'keukentafelgesprek' op het gemeentehuis blijkt echter dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende elektromonteur Ferry, niets moeten hebben van Hugo's goede bedoelingen. Er ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt deze strijd een fatale wending. Dit stuk is op verzoek van Eric de Vroedt geschreven door Nathan Vecht (televisieserie Het jaar van Fortuyn).

Wanneer in Bibliotheek Segbroek?

Leesochtend 1: donderdag 5 oktober, 10.00-12.00 uur

Leesochtend 2: donderdag 12 oktober, 10.00-12.00 uur

Bezoek voorstelling: dinsdag 24 oktober, 20.15 uur Koninklijke Schouwburg

Napraten: donderdag 26 oktober, 10.00-11.00 uur