Dialoog: Ontmoeting met stadsgenoot Spinoza

12 oktober 2023, van 15:30 tot 17:00 | Bibliotheek Transvaalkwartier

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De wereldberoemde filosoof Benedictus de Spinoza (1632 –1677) woonde en werkte de laatste zeven jaar van zijn leven in Den Haag. Wie was hij en wat zegt zijn verhaal ons nu nog? Dat kom je te weten bij deze bijeenkomsten, waar je ook zelf gaat schrijven.

Vragen van Spinoza
Het hele leven is één oneindig verhaal. Door elkaar verhalen te vertellen raak je meer verbonden met elkaar. Spinoza stelde de volgende vragen: Kan de mens wel vrij denken? Weten we alles? Hoe worden we gelukkiger? Vragen die nog steeds belangrijk zijn.

Anita Poolman
Actrice Anita Poolman vertolkt een speciaal voor deze ontmoetingen geschreven voordracht en begeleidt vervolgens de deelnemers bij het schrijven van korte teksten en het voorlezen. De deelnemers ervaren tijdens dit dialoog de magie van het geschreven en gesproken woord.

Feestelijke slotbijeenkomst 
De slotbijeenkomst vindt plaats in het Laaktheater op zaterdag 21 oktober 2023. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst (een mini Spinoza festival) ontmoeten de deelnemers uit de verschillende Haagse locaties elkaar en lezen ze voor uit eigen werk.

Aanmelden:
Wil je graag meedoen, meld je dan snel aan.
Dat kan door te bellen naar 070 353 78 51, via de mail transvaalkwartier@bibliotheekdenhaag.nl of aan de balie van de bibliotheek

 

Afbeelding: Marijke Bouthoorn Verschoorn, Standbeeld Spinoza (collectie HGA)

Een project van Stichting Spinoza Den Haag in samenwerking met Stichting Beleef Taal ter gelegenheid van ‘oktober Spinozamaand 2023’.