Collegereeks Oud Geleerd Jong Gedaan: Een revolutionaire geschiedenis

21 november 2023, van 10:00 tot 11:00 | bibliotheek Wateringse Veld

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De geschiedenis zit vol met veranderingen, maar zelden verandert de geschiedenis zo erg als bij een revolutie. In deze collegereeks vertelt student Quentin Zuijderwijk u alles over vier van de meest invloedrijke revoluties uit de Westerse geschiedenis!

Seniorencollege 1: Amerikaanse Revolutie (1775-1789)
De Amerikaanse kolonisten zijn in 1775 de Britse koning en zijn parlement helemaal zat. In dit college komt u erachter wat de oorzaken, het verloop en de gevolgen zijn geweest van de Amerikaanse Revolutie en de Onafhankelijkheidsoorlog.

Seniorencollege 2: De Franse Revolutie (1789 – 1793)
Dit is een van de bekendste revoluties uit de geschiedenis! Waarom krijgt de Franse bevolking een hekel aan de koning en de adel? Hoe verliep de Revolutie en wat waren de gevolgen voor Frankrijk én de rest van Europa? U komt het allemaal te weten!

Seniorencollege 3: Het Revolutiejaar 1848 (1848)
Wat minder bekend is het Revolutiejaar 1848. In dit jaar zijn er (kleine) revoluties in heel West-Europa zoals Italië, Duitsland, en Frankrijk. Wat gebeurde er daar en wat waren de effecten voor Nederland?

Seniorencollege 4: De Russische Revolutie (1917)
In 1917 werd de Tsaar van Rusland afgezet en trok het land zich terug uit de Eerste Wereldoorlog. Hoe is het zover gekomen en wat zijn de gevolgen van deze laatste Revolutie? Aan het einde van dit college weet u het! 

Student docent Quentin Zuijderwijk
Quentin Zuijderwijk is student aan de lerarenopleiding geschiedenis aan de Hogeschool Rotterdam. Als toekomstig docent geschiedenis is hij constant bezig
om de jeugd wat bij te leren over de geschiedenis. Hij is benieuwd wat hij u nog kan leren over de geschiedenis maar vooral ook wat hij van ú kan leren. 

Voor wie?
Bibliotheek Wateringse Veld organiseert deze collegereeks In samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, speciaal voor senioren.

Wanneer?
Dinsdag 7, 14, 21 en 28 november,  10:00-11:00 uur. De colleges staan op zich en zijn dus ook los te volgen.

Reserveren
Wilt u een of meerdere colleges bijwonen? Meldt u dan aan via wateringseveld@bibliotheekdenhaag.nl, 070-070-353 63 63 of aan de balie van de bibliotheek. Deelname is gratis.