Creatief schrijven voor beginners

27 augustus 2020, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Anne van den Dool

Altijd al eens uw creativiteit willen gebruiken om te schrijven? Ontdek de schrijver in uzelf tijdens deze workshop creatief schrijven.

Dit jaar coronaproof: de Culturele Zomerschool in cultuurankerbibliotheken Leidschenveen en Ypenburg. Vanaf 23 juli elke donderdag in de schoolvakantie gratis inspirerende en kunstzinnige workshops voor volwassenen en kinderen. Mixed media, Ikebana (Japans bloemschikken), creatief schrijven, een culturele wandeling, zelf verf maken en nog veel meer. Zin in kunst en cultuur in de zomervakantie? Reserveer snel een plekje, u bent van harte welkom!

Creatief schrijven
Schrijven. Je gedachten op papier zetten. Dat klinkt heerlijk. Maar hoe begin je? Schrijfster Anne van den Dool neemt je in deze workshop mee op schrijfreis langs de Grote Vier van het schrijven: Tijd, Ruimte, Personage en Plot. Met toegankelijke oefeningen krijg jij tijdens deze ochtend de fijne kneepjes van het schrijven onder de knie. 

Anne van den Dool
Anne van den Dool is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist. Ze schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Ook geeft ze regelmatig cursussen, workshops, lezingen en performances. Haar debuutroman Achterland verscheen bij Querido; haar tweede boek, Vluchthaven, zal in augustus verschijnen. Haar gedichten verschenen in verschillende poëzietijdschriften.

Reserveren
Wilt u meedoen? Reserveren is verplicht. Bestel uw gratis toegangskaarten via onderstaande knop. Met inachtneming van de 1,5 meter maatregel kunnen aan deze activiteit 12 personen deelnemen. Voorafgaand aan de workshop is het verplicht uw handen te wassen. Daarom wordt u uiterlijk om 9.45 uur verwacht. De workshop vindt plaats in bibliotheek Ypenburg.

Deze workshop is onderdeel van de Culturele Zomerschool Leidschenveen/Ypenburg. U kunt maximaal aan één activiteit per bibliotheek deelnemen.

Bibliotheek Ypenburg
Schrabber 8
2496 SR Den Haag
T: 070 - 353 86 11

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Uw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Blijf thuis als u symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.