GEANNULEERD Franse chansons door Philippe Elan en Gregor Bak GEANNULEERD

Donderdag 6 juni 2024, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Let op: deze voorsteling is gennuleerd. De datum van de nieuwe voorstelling is 7 juni 2024.

Reserveren

Zanger Philippe Elan en pianist Gregor Bak kennen elkaar al jaren en sinds 2021 zijn ze muzikaal gaan samenwerken en optreden. In juni 2021 kwam ‘Les Vacances’ uit, een duet van Philippe met sopraan Francis van Broekhuizen, speciaal voor hen door Gregor geschreven. In augustus 2023 gaven ze 2 uitverkochte concerten in het Concertgebouw en op 8 maart kwam de live opname daarvan uit op CD (en op streamingplatforms): Chansons – Live at the Royal Concertgebouw Amsterdam. Op donderdagavond 6 juni brengen ze de mooiste Franse chansons van Brel en Aznavour tot Ferrat en Piaf.

Philippe Elan
Philippe Elan werd geboren in Gascogne, zuid-west Frankrijk en is vanaf 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een veel geziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij jaar in jaar uit in de theaters is te zien, samen met begeleider Reyer Zwart. Philippe is vaak te gast in radio- en tv programma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied. In de loop van de jaren heeft Philippe 14 albums en 2 DVD’s uitgebracht.Voor het album ‘Chansons Classiques’ kreeg hij een Edison. Met het Amstel Saxofoon Quartet maakte hij de CD ‘Sax avec Elan’, met het Residentie Orkest het symfonische album ‘Ma France’ en in 2023 kwam zijn CD ‘Enfer et Paradis’ uit.

Gregor Bak
Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo was hij sinds 1993 tot zomer 2023 dirigent van het Oeral Kozakkenkoor.Vanaf 1992 presenteerde hij voor de NCRV televisie het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde.Als pianist begeleidt hij o.a. sopraan Francis van Broekhuizen in haar theaterprogramma’s ‘Bij Twijfel Hard Zingen’ en ‘Schandalig mooie opera’ en chansonnier Philippe Elan. Daarnaast is Gregor (muzikaal) dagvoorzitter op congressen en symposia, muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land en verzorgt hij de presentatie bij concerten.

Praktische informatie
Wil je ook naar deze avond komen? Reserveer dan een plek via de button hierboven.

Deze avond heeft een pauze. Consumpties zijn enkel te betalen met cash.